Zoeken

Voetballer Tarik Oulida reageert op veroordeling voor misbruik dochter

1 december 2023 - 10:00 - Sport

©

De voormalige Ajax-speler Tarik Oulida, onlangs veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van tweeënhalf jaar in Spanje, heeft in een persbericht via zijn advocaat Geertjan van Oosten van OSK Advocaten gereageerd op de beschuldigingen van seksueel misbruik op zijn stiefdochter.

Tarik Oulida ontkent stellig dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan enige vorm van seksueel overschrijdend gedrag tegenover zijn stiefdochter of andere strafbare feiten.

Lees ook: Voormalig Ajax-speler Tarik Oulida veroordeeld voor misbruik dochter

De beschuldigingen tegen Tarik Oulida zijn volgens zijn advocaat gedaan door een ex-partner, waarmee hij een roerige periode heeft doorgemaakt. De aantijgingen hebben geleid tot een langdurige rechtszaak in Spanje. Tijdens het onderzoek heeft Tarik Oulida alle beschuldigingen consequent ontkend.

Lees ook: 24-jarige Marokkaanse voetballer Oussama Falouh overleden

De advocaat licht toe dat de uitkomst van het onderzoek onzeker was vanwege beperkte en onverifieerbare verklaringen. Hierdoor bestond het risico op een gevangenisstraf van minimaal 2,5 jaar tot maximaal 13 jaar. Om dit risico te vermijden en de zaak achter zich te laten, stemde Tarik Oulida in met een schikking. Hierdoor kreeg hij een volledig voorwaardelijke straf opgelegd en mag hij de komende 10 jaar Spanje niet betreden.

Bladna.nl