Zoeken

Marokkaanse vlieg gaat gewassen in Australië redden

15 december 2020 - 15:40 - Wereld

©

Om gewassen te beschermen tegen de vernietiging door puntslakken, hebben Australische wetenschappers zojuist een Marokkaanse vliegsoort naar Australië geïmporteerd.

ABC schrijft dat Australië de Marokkaanse vlieg wil hebben om Australische gewassen te beschermen tegen de bedreiging door puntslakken, vooral in gebieden met veel regen. Daarom hebben wetenschappers van de Commonwealth of Science and Industry Research Organization (CSIRO), ervoor gekozen om een ​​Marokkaanse vliegsoort te importeren.

In tegenstelling tot andere technieken om ongedierte te bestrijden, vereist het gebruik van vliegen als onderdeel van biologische bestrijding, niet veel menselijke hulp. "De vrijgelaten vliegen zetten hun larven op de schaal van de slak, waarna de larven de slak binnendringen, doden en opeten. Het enige dat daarna uit de schaal zal komen is een andere vlieg", legt CSIRO-onderzoeker Valerie Caron uit, op de website van ABC.

Wetenschappers moeten er echter van tevoren wel voor zorgen dat deze vlieg geen inheemse slakken vernietigt. Die zijn afkomstig uit Marokko, Spanje en Portugal en vormen geen gevaar voor de gewassen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team