Zoeken

Israël begint binnenkort met de productie van antibacteriële hoofddoeken

16 december 2020 - 18:20 - Wereld

©

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, wil een Israëlische start-up investeren in de productie van antibacteriële hijabs bestemd voor de Arabische markt.

Met twee Duitse partnerbedrijven ontwikkelde de Israëlische start-up Sonovia in het voorjaar, net na de coronauitbraak, een antibacteriële technologie. "Sonificatie is het toepassen van geluidsenergie om nanodeeltjes zinkoxide op een duurzamere manier in weefsels te integreren."

"Wanneer het virus in contact komt met de nanodeeltjes op de oppervlakte van de materie, treedt er een chemische reactie op. Dit fenomeen van oxidatie veroorzaakt gaten in het lipidenmembraan van de bacterie of het virus en veroorzaakt de dood ervan," vertelt Aaron Garzon, onderzoeksdirecteur bij Sonovia, aan France Inter.

Met deze technologie maakte het bedrijf een coronamondmasker dat een jaar lang kan worden gebruikt. Volgens de directeur beschermt de "sonomask", de drager en zijn omgeving en kan het een jaar lang gebruikt worden en 55 keer gewassen worden. Het is de bestseller geworden van het bedrijf, dat de technologie oorspronkelijk ontwikkelde voor lakens en beschermende jassen in ziekenhuizen.

Omdat de ontwikkeling van vaccins grote sprongen heeft gemaakt, wil Sonovia nu antibacteriële hoofddoeken vervaardigen. "Onze producten kunnen overal gebruikt worden: in hotels, ziekenhuizen, vliegtuigen, maskers, kleding … We willen zelfs hoofddoeken verkopen in Arabische landen!", zegt Garzon.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team