Zoeken

Chinees vaccin binnenkort beschikbaar in Marokko

3 november 2020 - 16:00 - Marokko

©

China staat op het punt om het vaccin dat het heeft ontwikkeld tegen het coronavirus beschikbaar te stellen aan Marokko. Er is nog één voorwaarde waar aan moet worden voldaan.

China wacht nog op de toestemming van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en het Marokkaanse ministerie van Volksgezondheid om de productie van de vaccins voor Marokko te starten, meldt Assabah. Het Chinese Sinopharm-laboratorium heeft al een team van experts naar het koninkrijk gestuurd om het farmaceutische bedrijf Sothema in Bouskoura te bezoeken. Dit bedrijf zal waarschijnlijk de productie van het vaccin in Marokko voor zijn rekening nemen.

Het team van experts zal eind november, na de goedkeuring van de WHO, opnieuw afreizen naar Marokko om Sothema te bezoeken. Zodra deze formaliteiten zijn afgehandeld is het aan de Marokkaanse autoriteiten om de productie van het Chinese vaccin goed te keuren.

De volgende stap in het proces is de vaccinatie van de Marokkaanse bevolking. Dit zal verlopen in twee fasen. Eerst zal een groep van 5 miljoen mensen worden gevaccineerd, bestaande uit kwetsbare mensen, gezondheidspersoneel, civiele bescherming, gendarmerie en politiediensten en ook personeel van toeristische bedrijven en luchtvaartmaatschappijen. De rest van de bevolking kan zich in de maand februari of maart 2021 laten vaccineren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team