Zoeken

Riyad Mahrez maakt einde aan controverse: "Mijn moeder is Marokkaanse"

19 mei 2020 - 12:00 - Sport

©

Riyad Mahrez is het middelpunt van een controverse na zijn verklaringen over Marokkanen tijdens een live interview op Instagram. De Algerijnse international heeft er, in een poging om een einde te maken aan de ophef, aan herinnerd dat zijn eigen moeder Marokkaanse is.

De Algerijns-Franse voetballer antwoordde op een bericht op Twitter van een Franse journalist volgens wie hij onopzettelijk een nieuwe crisis heeft veroorzaakt tussen de twee buurlanden. "Er is oorspronkelijk geen polemiek. Mijn moeder is Marokkaanse en we vormen één volk.", antwoordde Mahrez op het sociaal medium.

Riyad Mahrez blunderde enkele dagen geleden met zijn uitspraken over Marokko en meerdere andere Afrikaanse landen. "Denk je dat Marokkanen echt wilden dat we zouden winnen? Tunesiërs misschien een beetje. Maar Senegalezen, Kameroeners... het is niet omdat ze ons niet graag hebben maar gewoon omdat we veel lawaai maken.", verklaarde de vleugelspeler tijdens een live op Instagram met Smaïl Bouabdellah, journalist bij BeIn Sports, over de overwinning van Algerije op de Afrika Cup 2019.

De uitspraken van de 29-jarige aanvaller zorgden voor controverse en kwade reacties in Marokko. Mahrez zou het echter als een grap hebben bedoeld. In Marokko was de overwinning van Algerije op de Afrika Cup uitbundig gevierd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team