Zoeken

Dit is de beste openbare universiteit in Marokko

4 juni 2023 - 22:00 - Marokko

©

Een Marokkaanse universiteit heeft zich onderscheiden door de eerste plaats in te nemen van beste nationale openbare universiteiten in de internationale ranglijst "The Times Higher Education 2023". Deze ranglijst, erkend door de Verenigde Naties en goedgekeurd door 193 lidstaten, is gebaseerd op 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen.

De beste Marokkaanse openbare universiteit is de Ibn Tofail Universiteit in Kenitra. De universiteit heeft zich niet alleen op nationaal niveau, maar ook op Afrikaans en Arabisch niveau onderscheidden. Wereldwijd behaalde het de 52e plaats voor de ontwikkelingsdoelstelling "Schone Energie". Bovendien staat de instelling op de eerste plaats in Marokko en behoort ze tot de eerste 201 tot 300 universiteiten wereldwijd in termen van realisatie van de ontwikkelingsdoelstellingen "Duurzame Steden en Gemeenschappen" en "Bestrijding van klimaatverandering".

Lees ook: Universiteit Rabat in top 100 beste Arabische universiteiten

Op het gebied van "Vrede, gerechtigheid en sterke instituties" heeft de Ibn Tofail Universiteit ook een plaats veroverd in de ranking van 301 tot 400 van universiteiten wereldwijd. Deze successen, volgens een verklaring van de universiteit, tonen de gezamenlijke inzet van de universitaire gemeenschap - docenten, beheerders, studenten en partners - voor een duurzame en eerlijke toekomst.

Bladna.nl