Marokkaans U17-team grijpt naast titel op Afrika Cup

20 mei 2023 - 09:00 - Sport

©

Het Senegalese U17 elftal heeft vrijdagavond de Afrika Cup U17 gewonnen, door Marokko met 2-1 te verslaan, in een prachtig maar helaas zeer leeg stadion.

Vanaf de eerste minuten oefenden de jonge Leeuwen van de Atlas druk uit op hun tegenstanders, in een poging snel te scoren en de voorsprong te nemen op Senegal. Maar de tegenstander vertrouwde op de snelheid van zijn spelers om het spel te keren.

Marokko wist in de 14e minuut de score te openen met een prachtig doelpunt van Abdelhamid Ait Boudlal. Het eerste doelpunt was een flinke klap voor de moraal van de Senegalezen. Ze veranderden van aanvallers in verdedigers tegenover een sterk Marokkaans team dat zijn zelfvertrouwen had herwonnen.

Het duurde tot het einde van de tweede helft voordat de scheidsrechter na VAR-controle een strafschop toekende aan Senegal. Enkele minuten later incasseerden de Marokkanen, die gedestabiliseerd waren door het eerste doelpunt van Senegal, nog een doelpunt en misten daarmee de titel.

Gefeliciteerd aan de Marokkaanse spelers voor deze geweldige prestatie.