Zoeken

Einde WK-avontuur voor Marokkaans U17 elftal tegen Mali

25 november 2023 - 17:00 - Sport

©

Het Marokkaans elftal onder 17 jaar is uitgeschakeld in de kwartfinales van het Wereldkampioenschap voetbal in Indonesië, na een 1-0 nederlaag tegen Mali op zaterdag.

Onder leiding van coach Saïd Chiba begon het Marokkaans elftal, geïnspireerd door de prestaties van de Atlas Leeuwen in Qatar in 2022, de wedstrijd met een duidelijke strategie: snel scoren en de bovenhand krijgen. De Malinese tegenstander, die zijn uitschakeling in de halve finale van de laatste Afrika Cup niet is vergeten, begon de wedstrijd ook sterk.

In de eerste helft heerste een tactische strijd met dominantie van Mali. De Marokkaanse aanvallen, geleid door Mohamed Hamony, stuitten op de Malinese keeper. Hoewel beide teams kansen creëerden, bleef de stand in de eerste helft gelijk.

Na de rust bleef het spelbeeld identiek. Mali had de overhand en zette de Marokkaanse verdediging onder druk. Marokko probeerde de Malinese verdediging te doorbreken, zonder succes. Mali wachtte op de juiste momenten voor snelle tegenaanvallen.

Het beslissende moment kwam in de 81ste minuut toen Ibrahim Diara het enige doelpunt van de wedstrijd maakte, waarmee Mali een voorsprong nam. Marokko zette alles op alles om terug te komen, tevergeefs. De wedstrijd eindigde met 1-0 in het voordeel van Mali, waardoor Marokko werd uitgeschakeld en Mali zich voorbereidt op een spannende halve finale tegen Frankrijk.