WK-U17: Marokko verslaat Iran in spannende penaltyreeks

21 november 2023 - 20:00 - Sport

©

Het Marokkaans U17-elftal heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het Wereldkampioenschap na een spannende penaltyreeks tegen Iran. De wedstrijd, die plaatsvond in het Stadion Gelora-Bung-Tomo in Surabaya, Indonesië, eindigde in een 1-1 gelijkspel na de reguliere speeltijd, waarna Marokko een 4-1 overwinning behaalde in de strafschoppenreeks.

Vanaf het begin zette de Marokkaanse ploeg hoog in op de aanval, vastberaden om snel op voorsprong te komen. Ondanks hun inspanningen stuitten de jonge Atlas Leeuwen op een goed georganiseerde Iraanse verdediging en een gebrek aan precisie in de afronding. Het Iraanse team probeerde te profiteren van de ruimtes die door Marokko werden gelaten, maar slaagde er niet in om deze kansen te grijpen, mede dankzij een sterke verdediging van Marokko, geleid door Fouad Zahouani en keeper Taha Benrhozil.

De eerste helft eindigde met een duidelijke dominantie van Marokko, maar ondanks meerdere pogingen bleef het resultaat uit door en gebrek aan concentratie. Iran, minder aanvallend, bleef gevaarlijk maar kon ook de netten niet vinden.

In de tweede helft bleef Marokko druk uitoefenen, op zoek naar een doelpunt. De wedstrijd nam een nieuwe wending in de 74ste minuut toen Ismaeil Gholazadeh verraste met een doelpunt voor Iran. Maar het Marokkaans elftal gaf niet op en wist in de slotfase van de wedstrijd de gelijkmaker te scoren dankzij Nassim Azouzi, wat leidde tot een penaltyreeks, gewonnen door Marokko.

Dit succes brengt het Marokkaanse U17-team naar de kwartfinales, waar ze op zaterdag 25 november tegen Mali zullen spelen.