Zoeken

Marokkaanse supporter sterft onder onduidelijke omstandigheden na terugkeer uit Tunesië

2 oktober 2023 - 17:00 - Sport

©

Een Marokkaanse voetbalfan die een wedstrijd in Tunesië bijwoonde, overleed na zijn terugkomst onder mysterieuze omstandigheden. Zijn dood roept vragen op over een mogelijk politie-incident tijdens zijn verblijf in Tunesië.

Imad El Moujahid woonde een wedstrijd bij in Sousse tussen AS FAR en Étoile sportive du Sahel op 16 september 2023. Volgens een anonieme getuige brak er een ruzie uit tussen supporters in een restaurant. "De Tunesische politie greep in, maar toen de situatie escaleerde, gebruikten ze traangas en knuppels," zegt de getuige tegen Maroc Hebdo. Imad zou hierbij, als enige zonder bescherming op zijn gezicht, zijn geraakt, wat ernstige gevolgen had voor zijn gezondheid.

Lees ook: Marokko: arrestaties na dood supporter in Salé

Andere bronnen bevestigen dat Imad na het incident zo’n tien uur afwezig was, waarschijnlijk vanwege een verwonding aan zijn hoofd. Beveiligers van het hotel waar hij verbleef weigerden hem vervolgens binnen te laten vanwege zijn toestand. De jongeman na daarop de eerste vlucht naar Marokko.

Lees ook: Marokko: speler Wydad door supporters neergestoken

Na zijn aankomst in Marokko verslechterde zijn toestand. Hij had de medische hulp die hem in Tunesië was aangeboden geweigerd. Een familielid meldt dat Imad de nacht na het incident in een put was gevallen en het bewustzijn had verloren, voordat een voorbijganger hem hielp. Hij overleed uiteindelijk op 22 september aan de gevolgen van zijn verwondingen. De zaak leidt tot veel verontwaardiging over politiegeweld in Tunesië tegen Marokkaanse fans.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team