Zoeken

Marokkaanse studenten aan lot overgelaten in China

26 januari 2020 - 12:01 - Wereld

©

Een veertigtal Marokkaanse studenten zitten al dagen vast in het Chinese Wuhan vanwege de restricties die door de plaatselijke autoriteiten werden opgelegd.

China wordt getroffen door een coronavirusuitbraak. In het land kwamen sinds het begin van de epidemie al 56 mensen om het leven. Wuhan werd als gevolg volledig afgesloten en het campus in de stad wordt al dagen omsingeld door de politie.

De 48 Marokkaanse studenten stellen in deze chaos geen enkele hulp te hebben gekregen van de ambassade van Marokko in China. In tegenstelling tot andere landen heeft Marokko geen maatregelen getroffen om zijn onderdanen te evacueren.

Een Marokkaanse ondernemer die eveneens in Wuhan woont, betreurt het gedrag van de Marokkaanse diplomatieke autoriteiten in China. Amer El Ouazzani, die ook de Nederlandse nationaliteit heeft, heeft een beroep moeten doen op de ambassade van Nederland om de stad te kunnen verlaten.

De ambassade van Marokko in Beijing heeft intussen op de situatie gereageerd en heeft een telefoonlijn geopend waar Marokkaanse onderdanen in China terecht kunnen met hun vragen en verzoeken. Marokkanen in China kunnen naar de nummers 8618701156920 en 8615652198381 bellen of een e-mail sturen naar sifama.beiging@moroccoembassy.org.cn met hun telefoonnummer, paspoortnummer en adres.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team