Zoeken

Vooral Marokkaanse strijders dood bij Islamitische Staat

31 mei 2015 - 21:49 - Gemeenschap

©

Bij gevechten van de Islamitische Staat worden voornamelijk Marokkaanse en Tunesische strijders gedood. Dat zegt Abu Khalid Al Jazraoui, één van de leiders van de terreurorganisatie.

In een interview met een medium van Daech verklaarde Al Jazraoui dat vooral Marokkaanse en Tunesische jihadisten werden gedood tijdens de strijd. Op de derde en vierde plaats volgen Tsjetsjenen en Russen.

Alyaoum24 vernam van bronnen in het conflictgebied dat ruim honderd Marokkanen onlangs zijn omgekomen bij gevechten in Irak en Syrië. Zij werden gedood bij zelfmoordaanslagen, bombardementen van de internationale coalitie en vooral tijdens gevechten tegen de Koerden in de Syrische stad Kobani.

Volgens terrorisme-expert Khalid Chakraoui spelen Noord-Afrikaanse jihadisten in Syrië en Irak geen belangrijke rol binnen de terreurorganisatie. Dit komt onder meer door hun "zwakke ideologie". Volgens hem bestaat er ook een sterke etnische rivaliteit en felle concurrentie om bekendheid te krijgen binnen de organisatie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team