Zoeken

Marokkaanse paleis in wereld top-10

17 juli 2022 - 09:00 - Marokko

©

Drie Marokkaanse paleizen zijn doorgedrongen tot de lijst van ’s werelds 100 beste luxe hotels voor 2022, volgens een ranglijst van een vaktijdschrift.

Het Royal Mansour, het Oberoi en het Mandarin Oriental, drie paleizen in Marrakech, zijn doorgedrongen tot de nieuwste lijst van ’s werelds 100 beste luxe hotels voor 2022, gepubliceerd door het in de Verenigde Staten gevestigde tijdschrift Travel & Leisure. Het Royal Mansour staat op de vijfde plaats in de wereld en op de eerste plaats in de regio Noord-Afrika Midden-Oosten (MENA). Het tijdschrift beschrijft het als een historische plaats "bij uitstek", bekend om zijn uitgestrekte tuinen, 53 riads, sierlijk gebeeldhouwde bogen en met Moorse tegels betegelde binnenplaatsen.

Lees ook: Marokkaans hotel behoort tot mooiste ter wereld

Het Oberoi staat op de 17ᵉ plaats in de wereld. Het paleis dankt deze positie vooral aan zijn villa’s met privé zwembaden en zijn Ayurvedische spa, die meditatie-, yoga- en genezingsbehandelingen biedt. Het Oberoi "imponeert zowel met zijn grandeur als met zijn Moorse architectuur", schrijft Traveil & Leisure.


Het Mandarin Oriental is voor het eerst opgenomen in de lijst. Het staat op de 57ᵉ plaats. Het Mandarin Oriental is een luxe hotel met 54 suites en villa’s die tegelijk "rustiek en elegant" zijn, 20 hectare palmbomen, olijfbomen en sprankelende meren, een Hakkasan restaurant, grote zwembaden en een enorme spa.

Lees ook: Marokkaanse hotelsector bij aantrekkelijkste in Afrika

Om zijn World’s Best Awards samen te stellen houdt Travel & Leisure een enquête onder zijn lezers, waarbij de nadruk ligt op hun meningen en ervaringen met reizen over de hele wereld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team