Zoeken

Achraf Hakimi in Fifa-elftal van het jaar

1 maart 2023 - 09:00 - Sport

©

Achraf Hakimi zet zijn opmars in de voetbalwereld verder. De Marokkaanse international was genomineerd in de categorie "Beste speler" op The Best FIFA Football Awards, en werd opgenomen in het elftal van het jaar van de wereldvoetbalbond.

Maandagavond vond de 26e editie van The Best FIFA Football Awards plaats in Parijs, waarbij mannen en vrouwen die uitblonken in het voetbal gedurende het jaar 2022 werden beloond. Achraf Hakimi won de award van "beste speler" niet maar werd wel opgenomen in het zeer selecte Fifa-elftal van het jaar, samen met andere grote spelers zoals Thibault Courtois, Joao Cancelo, Virgil van Dijk, Kevin de Bruyne, Luka Modric, Casemiro, Lionel Messi, Kylian Mbappé, Karim Benzema en Erling Haaland.

Lees ook: Achraf Hakimi onthult identiteit beste vrienden

Als enige Afrikaanse speler in de groep heeft de rechtsback van de Atlas Leeuwen en Paris Saint-Germain zijn plaats verdiend. Achraf Hakimi werd beloond voor zijn prestaties, maar vooral voor zijn bijdrage aan de vierde plaats van Marokko op het WK in Qatar.

Lees ook: Achraf Hakimi van verkrachting beschuldigd

Walid Regragui en Yassine Bounou waren beiden genomineerd in de categorieën "beste coach" en "beste doelman", maar wonnen uiteindelijk geen award.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team