Zoeken

Marokkaanse soldaat van Fort Riley krijgt Amerikaanse nationaliteit

12 mei 2021 - 12:00 - Wereld

©

De Marokkaan Ahmed Amine Bennani is een van de 16 soldaten van Fort Riley in de Verenigde Staten die het Amerikaanse staatsburgerschap hebben verkregen. Voor het naturalisatieproces was zijn partner een grote steun.

Ahmed Amine Bennani mag zichzelf nu officieel Amerikaan noemen. De Marokkaan die is gestationeerd op Fort Riley en heeft gediend in het Irwin Community Hospital, heeft samen met 15 andere soldaten, uit landen als Ghana, de Dominicaanse Republiek en Guatemala, de Amerikaanse nationaliteit verkregen. De naturalisatieprocedure is Bennani toch wel zwaar gevallen.

De website Dvidshub meldt dat Ahmed Amine Bennani zijn partner Veronica Godinez heeft ontmoet in Boston. Daar zijn de Marokkaan en de Guatemalteekse vrouw ook met elkaar getrouwd. Vier jaar geleden bemachtigde Godinez al het Amerikaans staatsburgerschap. Ze heeft haar man geholpen met het doorlopen van alle stappen van de naturalisatieprocedure. "Er is te veel werk, te veel papierwerk", zegt Bennani. "Ik had het geluk dat ze me hierin heeft gesteund, want ik ben waardeloos met papierwerk," vertelt hij.

Het echtpaar zat telkens in spanning als er weer een brief van de Citizenship and Immigration Services of the United States of America (USCIS), op de deurmat lag. Uiteindelijk bleek Benanni aan alle voorwaarden te voldoen om in aanmerking te komen voor de Amerikaanse nationaliteit.

Op 28 april vond de ceremonie van het Amerikaans staatsburgerschap van Benanni plaats. Voor zijn vrouw is hiermee voor hun een leven als Amerikaans echtpaar begonnen. "Soms, als je uit een ander land komt, heb je het gevoel dat dit jouw land is. Het is alsof je wordt verteld: ’Ja, dit is jouw land’ en niemand kan je laten gaan. Hij (Ahmed) vecht voor zijn land, werkt voor zijn land, ziet alles onder ogen voor zijn land, want het is nu zijn land. En nu kan hij met trots zeggen: ’Ik ben Amerikaan’."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team