Zoeken

Polisario probeert opnieuw Marokkaanse leger te provoceren

5 november 2020 - 15:00 - Marokko

©

De Polisario heeft afgelopen zondag geprobeerd om soldaten van het Marokkaanse leger (FAR) te provoceren. Agenten van de VN-missie Minurso, die verantwoordelijk zijn voor het toezicht op de naleving van het staakt-het-vuren in de Marokkaanse Sahara, kwamen tussenbeide om het conflict te sussen.

In video’s die door de separatisten op sociale media zijn geplaatst, is te zien dat 20 leden van de Polisario naar de Marokkaanse troepen in de gedemilitariseerde zone van Mijek zijn gestuurd om hen uit te dagen, meldt Le360. Onder hen waren ook een aantal kinderen. In een van de video’s roept een seperatist op om fysiek contact te zoeken met de Marokkaanse soldaten om een gewelddadige reactie uit te lokken. Dit zou de separatisten sympathie op moeten leveren die ze momenteel hard nodig hebben.

De Marokkaanse soldaten zouden echter kalm zijn gebleven onder de provocaties. De agenten van de Minurso hebben vervolgens de separatisten ervan overtuigd om het gebied te verlaten.

Deze nieuwe provocatie kwam de dag na het ingaan van de nieuwe resolutie van de VN-Veiligheidsraad. Hiermee is het mandaat van de Minurso verlengd tot 31 oktober 2021. De Polisario en Algerije zijn niet te spreken over deze VN-resolutie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team