Zoeken

Marokkaanse Sana Khouja verovert Spaanse wijnsector met Zeena

11 juli 2023 - 16:50 - Marokkanen in het buitenland

©

De Marokkaanse Sana Khouja is in Spanje de drijvende kracht achter Zeena, een merk van biologische wijn verpakt in 100% recycleerbare aluminium blikjes. Ze richtte haar bedrijf op in 2019 en boekt steeds meer succes.

Sana groeide op in de wijk Raval in Barcelona. Ze was een uitmuntende leerlinge en kreeg een beurs van de Esade business school in Barcelona, wat haar in staat stelde haar studie in New York voort te zetten. De 31-jarige vrouw werkte bij de Mas Perinet del Priorat wijnkelder alvorens voor haar eigen rekening te gaan werken. Sana, gefascineerd door wijnbouw en van nature een vechter, benutte de periode van de gezondheidscrisis om haar project te perfectioneren.

Lees ook: Marokkaanse Sana Khouja revolutioneert wijnsector in Spanje

Halverwege 2020 richtte ze Mindful Drinkers op, het moederbedrijf van het ingeblikte wijnmerk Zeena. "In het Arabisch betekent het schoonheid en tegelijkertijd doet het denken aan de naam van de strijderprinses Xena", legt ze uit aan La Vanguardia. De jonge zakenvrouw koopt wijn van lokale producenten en verpakt deze vervolgens in 100% recycleerbare aluminium blikjes. Het bedrijf produceert vier gecertificeerde biologische wijnen, zonder toegevoegde additieven of suikers.

Lees ook: Marokkaanse vrouw in Spanje creëert "Zeena" wijnblikje

Sana Khouja’s Zeena-wijnen zijn verkrijgbaar in hotels, restaurants en cafés in Japan, Mexico, Finland, Ivoorkust, Noorwegen en Andorra, en binnenkort in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Canada en Colombia. Ze kunnen worden gekocht via Amazon en de website van het merk. Als Zeena erin slaagt om een plaats te veroveren op de markt van festivals en muziekevenementen, zou ze het jaar kunnen afsluiten met een omzet van meer dan 400.000 euro.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team