Zoeken

Marokkaanse Sahara: nieuwe landen gaan erkenning Polisario intrekken

30 november 2017 - 17:30 - Marokko

©

Marokko is een diplomatiek offensief begonnen om een oplossing te vinden voor de Sahara kwestie. Meerdere landen zouden bereid zijn om hun erkenning van de Polisario in de komende weken in te trekken.

In een interview met EFE verklaarde minister Nasser Bourita van Buitenlandse Zaken dat meerdere Afrikaanse landen hun erkenning van de Arabische Democratische Republiek Sahara gingen intrekken. "Ik kan jullie vertellen wie dat zal doen, onder meer Malawi. Morgen zullen andere landen volgen. Het zal zo blijven doorgaan."

Volgens Bourita "bestaat de Arabische Democratische Republiek Sahara niet en zal het nooit bestaan" voor Marokko. De aanwezigheid van de leider van de Polisario Brahim Ghali in dezelfde zaal als Koning Mohammed VI tijdens de top EU-Afrika brengt daar geen verandering in. De "separatistische delegatie is onzichtbaar voor Marokko".

"Men mag de vijanden niet meer laten vooruitgaan en beslissen", aldus de bewindsman volgens wie "Marokko een offensieve aanpak heeft besloten om geen lege stoel meer te laten".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team