Zoeken

Marokkaanse Rachid Yazami ontwikkelt in 6 minuten oplaadbare batterij

21 december 2020 - 09:40 - Marokko

©

De voormalige Research Director van het Franse Nationale Centrum voor Wetenschappelijk Onderzoek (CNRS), Rachid Yazami, en zijn team zijn erin geslaagd om een batterij in 6 minuten volledig op te laden. Een grote technologische vooruitgang die nieuwe kansen biedt voor de automobielsector.

De Marokkaanse Professor Rachid Yazami is sinds de oprichting van zijn bedrijf KVI in Singapore, al negen jaar bezig met het ontwikkelen van slimme batterijen. Nu hij erin geslaagd is om een batterij in 6 minuten op te laden, heeft Yazami ook gelijk een wereldrecord te pakken.

Eerder hadden de technici van KVI al een oplaadtechniek ontwikkeld waarmee de batterij van een elektrische auto binnen 20 minuten volledig kon worden opgeladen. Net als bij hun huidige prestatie, ging het toen om een wereldprimeur.

Het is te verwachten dat de nieuwe technieken van Yazami een revolutie teweeg gaan brengen op het gebied van hybride en elektrische auto’s. Ook zal de technologie in de toekomst toegepast worden op smartphones en andere oplaadbare apparaten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team