Zoeken

Marokkaanse politiewagen viral na Marokko-Spanje in Rotterdam

8 december 2022 - 20:00 - Wereld

©

Een Marokkaanse politieauto ging dinsdagavond viral op sociale media tijdens het feestgedruis in Rotterdam, na de voetbalwedstrijd Marokko-Spanje. De politie heeft de auto tijdelijk in beslag genomen vanwege het gebruik van het zwaailicht.

De auto trok dinsdagavond veel aandacht tijdens het feestje ter gelegenheid van de zege van Marokko op Spanje in het centrum van Rotterdam. Mensen maakten er veel beelden van en wilden ook massaal met de auto op de foto. "De foto’s zijn viral gegaan op Tiktok en Instagram: van Europa tot Marokko. De mensen vinden het bijzonder. Ik heb ’m pas twee weken. Ik was pas in de 70ste minuut van de wedstrijd klaar met bestickeren. Toen had Marokko ook nog kunnen verliezen", zegt eigenaar Eymen Hitli van verhuurbedrijf Sky uit Dordrecht aan Rijnmond Nieuws.

Lees ook: Rotterdamse relschoppers moeten zich zaterdag om 16 uur bij politie melden

De bestickerde wagen met Duits kenteken is bij een controle tijdelijk in beslag genomen, omdat het zwaailicht was gebruikt. "Dat heet ter zaakwaarneming. We willen nog even wat papieren van meneer zien. Dinsdag is het zwaailicht gebruikt. Dat is in Nederland voorbehouden aan een paar soorten voertuigen", verduidelijkt een woordvoerder van de politie.

"Ik reed over de Erasmusbrug toen ik een volgteken kreeg. Ik reed achter de politie aan tot de Van der Takstraat. Het was een algemene controle, werd mij verteld. Vervolgens ging het over het zwaailicht op de Mercedes AMG. Het zit er puur ter decoratie, maar ik heb het dinsdag wel even gebruikt. Maar de politie wil vooral de papieren zien als bewijs dat ik met de auto in Nederland mag rijden", zegt Hitli.

Lees ook: Burgemeester Aboutaleb verwachtte geen rellen na Marokko-België

Donderdagmorgen moest hij een ontheffing laten zien waarmee hij met het voertuig in Nederland mag rijden, buitenlandse autoverhuurbedrijven hebben deze goedkeuring nodig om op Nederlandse wegen te mogen rijden. "Donderdag komt alles goed", verklaarde hij. "In totaal hebben we zeven auto’s", maar je hoeft niet meer te bellen om er één te reserveren voor de match van de Atlas Leeuwen tegen Portugal op zaterdag. "Dan zijn ze al verhuurd."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team