Zoeken

Marokkaanse politieagenten voorkomen in extremis zelfmoord

19 mei 2022 - 15:40 - Marokko

©

Abdellatif Hammouchi, hoofd van de Nationale Veiligheid en Territoriaal Toezicht, prees het "hoge en voortreffelijke professionalisme" van twee politiemannen die in Guelmim een vrouw ervan weerhielden zelfmoord te plegen door ophanging.

De twee politiemannen, een brigadier en een agent, die bij de controlepost aan de ingang van de stad Guelmim werkten, redden de 38-jarige vrouw die geprobeerd had zichzelf van het leven te beroven door ophanging. Een verklaring van de politieprefectuur van Agadir meldt dat de vrouw zelfmoord wilde plegen door problemen in haar huwelijk.

Lees ook: Wurgspel kostte Rayan bijna het leven in België

Zondag zond de directeur-generaal van de Nationale Veiligheidsdienst een felicitatiebrief naar de twee agenten, waarin hij hun "hoge en voortreffelijke professionaliteit" prees. De politiechef sprak zijn "grote waardering uit voor hun ingrijpen, waardoor een vrouw beschermd en gered werd van het plegen van zelfmoord".

Lees ook: Marokkaan steekt zichzelf live in brand op Facebook

Tenslotte voegde Abdellatif Hammouchi eraan toe dat "deze pro-actieve veiligheidsoperatie het hoge niveau van professionaliteit van de politie aantoont. Het is een bewijs van de inspanningen die veiligheidsagenten zich getroosten om het recht op leven, een van de basisrechten van de mens, te beschermen".

Worstel jij met zelfmoordgedachten of maak jij je zorgen om iemand anders? Bel 0900-0113 of chat anoniem via www.113.nl

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team