Zoeken

Marokkaanse politie uitgerust met BolaWrap

12 juni 2022 - 12:20 - Marokko

©

De Nationale Veiligheidsdienst DGSN heeft aangekondigd dat de Marokkaanse politie vanaf medio juni een nieuw apparaat in gebruik zal nemen. Het betreft de BolaWrap, een elektronische lasso die verdachten automatisch tegenhoudt zonder dat de politie hen hoeft te elektrocuteren of neer te schieten.

De BolaWrap is een Amerikaans apparaat gemaakt van Kevlar-draad (het materiaal dat wordt gebruikt in kogelvrije vesten) en ontworpen om een verdachte binnen een afstand van drie tot acht meter razendsnel onschadelijk te maken door hem vast te binden, aldus een verklaring van de DGSN, waarin wordt gepreciseerd dat de BolaWrap geleidelijk aan deel zal gaan uitmaken van het arsenaal van de Marokkaanse politie.

Lees ook: Marokkaanse politieagenten met camera’s uitgerust

Het nieuw apparaat wordt ook "handboeien op afstand" genoemd en zal DGSN-agenten in staat stellen een persoon die gevaarlijk is voor anderen of voor zichzelf, te overmeesteren met kleinere risico’s voor de agent én de arrestant.

Lees ook: Politiebaas Hammouchi wil "vriendelijkere" agenten

De veralgemening van de BolaWrap zal echter pas plaatsvinden nadat de nodige technische experimenten zijn afgerond, staat in de verklaring van de DGSN. Zo zal de BolaWrap worden gebruikt door de prefecturen van Casablanca, Rabat, Tanger en Fez, alsmede door de Nationale Gerechtelijke Politiebrigade (BNPJ).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team