Zoeken

Marokkaanse pelgrims vrezen coronavirus

16 mei 2013 - 12:47 - Marokko

©

Marokkanen die zich dit jaar op de Umrah voorbereiden vrezen besmet te raken met het coronavirus in Saoedi-Arabië. De Saoedische autoriteiten proberen gerust te stellen en verzekeren op alle mogelijke scenario’s voorbereid te zijn.

Volgens de World Health Organization werden in de wereld een dertigtal besmettingsgevallen geconstateerd, waarvan bijna de helft in Saoedi-Arabië. Achttien patiënten zijn overleden.

Het Saoedische ministerie van Gezondheid liet weten dat coronavirus-besmettingsgevallen beperkt zijn tot één enkele ziekenhuis in het oosten van het land.

Bovendien sluit het Arabisch land een epidemie volledig uit, en belooft dat alle nodige maatregelen werden getroffen om de pelgrims te beschermen tijdens de Hadj en de Umrah.

In Marokko hebben de ministeries van Gezondheid en van Islamitische Zaken ook een aantal acties ondernomen om de besmetting van pelgrims te vermijden.

De WHO weet nog niet waar het coronavirus vandaan komt en hoe het zich verspreidt. Mogelijk is het afkomstig van dieren uit de landbouw in het Midden-Oosten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team