Zoeken

Marokko raadt bedevaart naar Mekka af door MERS-coronavirus

23 juni 2014 - 19:51 - Marokko

©

Marokko raadt de bedevaart naar Mekka dit jaar ten zeerste af vanwege de snelle verspreiding van het MERS-coronavirus in Saoedi-Arabië.

Het Marokkaanse ministerie van Gezondheid had een tiental dagen geleden al een waarschuwing uitgedaan voor zieke of zwakke Mekkagangers. De afdeling van El Hossein El Ouardi raadde deze bevolkingsgroep aan om de bedevaart tot volgend jaar uit te stellen.

Tijdens een parlementszitting afgelopen dinsdag verklaarde de minister echter dat gezien de snelle verspreiding van het virus, de waarschuwing nu geldt voor alle Marokkanen.

De Marokkaanse overheid nam de beslissing om de bedevaart dit jaar af te raden (maar niet te verbieden) in samenwerking met de World Health Organization en de Arabische ministeries van Gezondheid.

Marokko kreeg dit jaar een quotum van 25.600 bedevaartgangers toegewezen door de Saoedische autoriteiten. Het land vreest al enkele tijd voor een verspreiding van het Coronavirus. Wereldwijd werden officieel 701 mensen met het MERS-virus besmet, waarvan 249 dodelijke gevallen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team