Zoeken

Ramp Mekka: vijf Marokkanen omgekomen, 34 vermist (update)

30 september 2015 - 22:14 - Marokko

©

Bij de massapaniek van vorige week in Mina, nabij Mekka, zijn zeker vijf Marokkaanse pelgrims omgekomen. Ook worden 34 Marokkanen vermist. De cijfers zijn echter niet definitief. Dat meldt het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse zaken.

Onder de vermiste Marokkaanse pelgrims bevinden zich vijftien vrouwen. Het ministerie benadrukt dat er mogelijk nog meer slachtoffers zijn. Zaterdag had het Koningshuis reeds het overlijden van drie Marokkaanse pelgrims bevestigd.

Een verantwoordelijke van de delegatie van het Marokkaanse ministerie van Islamzaken die de pelgrims begeleidt, verklaarde vrijdag dat er 87 Marokkanen waren omgekomen. De informatie werd echter niet bevestigd door de Marokkaanse autoriteiten.

Een van de overlevenden van het drama is minister Najib Boulif. Volgens de media heeft hij telefonisch contact gehad met zijn familie en doet hij het goed.

Afgelopen donderdag kwamen volgens officiële cijfers van de Saoedische autoriteiten 769 mensen om het leven bij een gedrang in Mina. Ook raakten ruim 800 mensen gewond. Volgens India en Pakistan hebben de Saoedische autoriteiten echter ongeveer 1100 foto’s van overledenen aan diplomaten overhandigd.

Update 30 september 2015

In een nieuw bericht laat het ministerie van Buitenlandse zaken weten dat tien Marokkaanse pelgrims zijn omgekomen. Acht pelgrims zijn gewond en 29 pelgrims worden nog vermist.

Update 7 oktober 2015

Het ministerie van Buitenlandse zaken laat in een nieuwe verklaring weten dat 27 Marokkaanse pelgrims in Mina zijn omgekomen. Elf Marokkaanse pelgrims worden nog vermist.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team