Zoeken

Koning Saoedi-Arabië bereidt opvolging voor in Marokko

3 juni 2013 - 18:00 - Marokko

©

Koning Abdullah van Saoedi-Arabië bevindt zich sinds vrijdag in Marokko. Op de luchthaven in Casablanca werd hij verwelkomd door Premier Abdelilah Benkirane.

Volgens het Saoedisch persagentschap is koning Abdullah voor een nog onbekende duur, op privé-bezoek in Marokko. De monarch verblijft in zijn paleis in Casablanca. De Saoedische koninklijke familie brengt regelmatig vakanties door in Marokko, waar ze verschillende paleizen bezit.

De 89-jarige Koning Abdullah, sterk verzwakt door de ziekte, was al weken niet meer gezien. Zijn afwezigheid zorgde voor veel vragen in de Arabische wereld.

In minder dan een jaar tijd overleden twee Saoedische kroonprinsen. De 76-jarige Salman is nu kroonprins en leidt al voor enkele maanden het land, dat tijdens de Arabische lente, de sociale vrede wist te bewaren door miljarden dollars uit te delen.

Onder de mogelijke troonopvolgers bevindt zich Mitab, derde zoon van Koning Abdullah. De prins was onlangs benoemd tot minister van de Nationale Garde, een elitedienst gewijd aan de bescherming van het regime.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team