Zoeken

Wie is Nawal Farih, de nieuwe vriendin van Sammy Mahdi?

27 februari 2023 - 11:00 - Wereld

©

Kamerlid Nawal Farih heeft een relatie met de CD&V-partijvoorzitter Sammy Mahdi. Deze laatste maakte dat zaterdag bekend op Instagram met een foto van hen samen en het bijschrift: "Dit is ze".

De 34-jarige Nawal Farih heeft Marokkaanse roots en verhuisde toen ze vier jaar was met haar ouders naar Genk, waar ze opgroeide in een gezin met vijf kinderen. Ze studeerde internationale handel en ging in eerste instantie als privé-secretaris aan de slag bij voormalig minister Jo Vandeurzen.

Lees ook: Verdeeldheid over Fatima Zibouh als nieuw gezicht Brussel2030

Nawal Farih zette haar eerste stappen in de politiek in 2018. Ze nam toen deel aan de gemeenteraadsverkiezingen en werd met 1774 stemmen verkozen voor CD&V in de stad Genk. In 2021 werd ze schepen, bevoegd voor het sociaal beleid en welzijn in Genk en kwam ze eveneens terecht in het federale parlement. Haar interesses in de politiek gaan uit naar de thema’s sociale zekerheid, werk, klimaat, gelijke kansen en kansarmoede, al maakt de politica ook wel vaker duidelijk dat ze zich niet wil vastpinnen aan één specifieke uitdaging.

Lees ook: Sihame El Kaouakibi kondigt einde politieke carrière aan

Farih en de 34-jarige oud-staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Sammy Mahdi blijken sinds deze zomer een relatie te hebben. Hij had de voorbije maanden al gezinspeeld op een relatie maar vertelde nooit wie zijn uitverkorene was. Binnen de partij wordt er al langer gezegd dat de twee een koppel wormen, maar dat werd altijd afgedaan als "we zijn goede vrienden". In 2019 postte Farih al een filmpje op TikTok waarin ze Mahdi uitnodigde om samen met haar te dansen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team