Zoeken

Dominique Strauss-Kahn werd bijna minister van Financiën in Marokko

28 oktober 2022 - 21:00 - Marokko

©

De naam van Dominique Strauss-Kahn werd een tijdlang in de entourage van Koning Mohammed VI genoemd om Mohamed Boussaid te vervangen, de minister van Financiën die op 1 augustus 2018 door de vorst werd ontslagen.

Mohamed Boussaid had een lange ministeriële ervaring en het was dan ook niet gemakkelijk een vervanger te vinden, met name in een context waar de uitdagingen talrijk, zijn. Dominique Strauss-Kahn leek de juiste man voor de functie waarin hij opnieuw moest onderhandelen met donoren en de fiscale hervormingen in gang zetten die nodig waren om het land te moderniseren.

Lees ook: Dominique Strauss-Kahn wint miljoenen in Marokko

De voormalige directeur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) was geïnteresseerd in het voorstel en was zelfs bereid om zijn in Casablanca gevestigde adviesbureau Parnasse International te sluiten, dat hem veel geld opleverde, aldus Forbes.

Lees ook: Dominique Strauss-Kahn wint miljoenen in Marokko

Maar uiteindelijk werd alles afgeblazen vanwege het verzet tegen de toetreding van Dominique Strauss-Kahn tot de Marokkaanse regering. De topman is betrokken bij verschillende seksschandalen en beschikt niet over een Marokkaans paspoort.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team