Zoeken

Marokkaanse ministers willen enkel BMW

19 april 2013 - 11:06 - Marokko

©

Een aantal minister van de Marokkaanse regering weigeren met andere automerken te rijden dan BMW. Deze mogen "maximaal" 800.000 dirham kosten. Hun houding wordt sterk veroordeeld in Marokko.

Mohamed Ouzzine, minister van Jeugd en Sport, heeft kort geleden de toestemming gevraagd om een BMW serie 5 te kopen voor zijn professionele verplaatsingen.

Hierover ondervraagd door Akhbar Al Yaoum, vroeg de minister of hij zich soms met de bus moest verplaatsen. "Ik heb geen luxeauto gevraagd, gewoon een normale auto dat het toegestane budget van 400.000 dirham niet overschrijdt" voegde hij daaraan toe.

Zijn afdeling verwacht ook de toestemming van het ministerie van Financiën voor de aankoop van 30 Dacia Logan en 8 Dacia Duster 4x4 voertuigen.

Behalve Ouzzine rijden ook Nabil Benabdellah, minister van Huisvesting, Fouad Douiri, minister van Energie en Mijnen, en Lahcen Haddad, minister van Toerisme enkel met het Duitse automerk BMW.

De Marokkaanse regering zou een overeenkomst hebben met de BMW-verdeler in Marokko. Modellen aan 800.000 dirham, zou de Staat aan een preferentiële prijs van 400.000 dirham kopen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team