Zoeken

Marokkaanse ministerie van Buitenlands zaken reageert op situatie gestrande Marokkanen

18 april 2020 - 21:40 - Marokko

©

Mohamed Basri, directeur voor consulaire en sociale zaken bij het ministerie van Buitenlandse zaken, heeft over de situatie van Marokkanen die in het buitenland vastzitten gesproken. Volgens hem zal hun repatriëring in de komende dagen plaatsvinden.

"Momenteel zijn 18.174 Marokkaanse burgers in het buitenland gestrand waarvan een merendeel in Europa. (...) Een deel van deze medeburgers hebben op eigen vraag hulp gekregen van de diplomatieke diensten. Ze worden begeleid en hebben regelmatig contact met de consulaire diensten.", aldus Basri.

Volgens de bewindsman is hun repatriëring naar Marokko een belangrijke kwestie, maar moet hun terugkeer "niet met spoed gebeuren". De repatriëring van gestrande Marokkanen "moet goed voorbereid worden om succesvol te zijn". Ook moeten "tijdens en na de repatriëring aan alle voorwaarden worden voldaan".

Mohamed Basri verklaarde dat iedereen zich inspant om van de repatriëring van de Marokkaanse onderdanen een succes te maken. "Het is belangrijk dat we de veiligheid en gezondheid kunnen garanderen van onze medeburgers die in het buitenland zijn gestrand én van onze medeburgers in Marokko. Dat is de uitdaging en het vereist solidariteit en begrip".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team