Zoeken

Marokkaanse minister woedend op Kamerleden

6 december 2019 - 15:00 - Marokko

©

Abdelouafi Laftit, Marokkaanse minister van Binnenlandse zaken, heeft felle kritiek geuit op een aantal Kamerleden die staatsambtenaren systematisch van corruptie beschuldigen. De verklaringen van deze leden tijdens de bespreking van de begroting van zijn afdeling was de druppel teveel voor Laftit.

"Alle schuldig bevonden dieven zijn in de gevangenis, het is dus niet nodig om verhalen uit te vinden.", verklaarde Laftit woedend aan leden die staatsambtenaren systematisch aanwijzen als "verrot en beschermd"., Dat schrijft Assabah.

De minister waarschuwde politici en voornamelijk parlementariërs voor de gevolgen van dergelijke uitspraken. Het is volgens hem tijd dat ze stoppen met "een vals imago van Marokko" te geven waar "geen recht bestaat en staatsinstellingen afwezig zijn".

Volgens Laftit werden belangrijke inspanningen geleverd in de strijd tegen de corruptie. Zo werden ondermeer 106 financiële controles uitgevoerd bij 12 regionale raden, 44 wilayas en provincies en 19 territoriale collectiviteiten. Dat leidde tot sancties tegen 81 ambtenaren, gaande van een waarschuwing tot een ontslag.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team