Zoeken

Marokko: Kamerleden hekelen afwezigheid ministers

30 december 2019 - 18:20 - Marokko

©

Meerdere Kamerleden van de oppositie hebben hun onvrede geuit over de leden van de regering van Saadeddine El Othmani. Reden daarvan is de bijna systematische afwezigheid van de ministers tijdens parlementssessies.

"We beschouwen het als een belediging voor deze instelling, vooral omdat het niet de eerste keer is dat dit gebeurt.", verklaarde Noureddine Mediane, fractieleider van de Istiqlal, enkele dagen geleden.

De verklaringen van Mediane volgen op de afwezigheid van meerdere ministers op maandag 23 december tijdens een sessie gewijd aan vragen aan de regering. De vragen die gesteld moesten worden hadden betrekking tot vier ministeries.

TelQuel bericht dat Mohamed Aboudrar, fractieleider van de PAM, het gedrag van de ministers ook aan de kaak heeft gesteld en met een boycot van de mondelinge vragensessies in het parlement heeft gedreigd. "Sommige ministers denken dat ze belangrijker zijn dat deze instelling, we kunnen hun namen noemen.", verklaarde het lid.

Staatsminister Mustapha Ramid van Mensenrechten wilde zijn collega’s verdedigen maar door de gespannen sfeer in het parlement besloot de voorzitster van de sessie hem het zwijgen op te leggen. Ramid dreigde er als gevolg mee om niet meer naar het parlement te komen en zelfs ontslag te nemen.

Bladna.nl