Zoeken

Marokkaanse minister van Justitie met de dood bedreigd

9 augustus 2014 - 23:44 - Marokko

©

Marokkaanse minister Mustapha Ramid van Justitie verdedigt de Islam niet voldoende. Dat oordeelt de jihadistische Beweging voor Eenheid en Jihad in West-Afrika Mujao. In een bericht waarschuwt de beweging Mustapha Ramid, die als een "afvallige en ongelovige" wordt beschouwd. Mujao bedreigt hem met de dood, "zelfs al wordt hij beschermd door de politie of de geheime diensten".

Mujao beschuldigt de minister van samenzwering met sommige matige islamitische leiders om "de Islam en de moslims te bestrijden en te voorkomen dat de Moedjahedien zich aansluiten bij de Kalifaat". Ramid krijgt ook kritiek omdat hij zich niet inspant voor de Salafistische gevangen die "worden gemarteld en mishandeld" in Marokkaanse gevangenissen.

Gecontacteerd door EFE weigerde Mustapha Ramid in te gaan op deze dreigbericht waaraan hij "geen belang wil hechten". Bovendien bevestigde hij de boodschap niet persoonlijk te hebben ontvangen van de jihadistische groepering.

Ook over het koninklijk pardon van Mohammed VI op 31 juli dit jaar is Mujao ontevreden. Ruim 12.000 mensen werden vergeven door Koning Mohammed VI ter gelegenheid van de Nationale Dag van de Jeugd. Geen enkele Salafistische gevangene kreeg echter gratie.

Antiterrorisme eenheid Marokko

Marokko vreest terroristische aanslagen

Deze "terroristische bedreigingen" worden heel serieus genomen in Marokko. Er wordt sterk gevreesd voor terroristische aanslagen in het land. Enkele weken geleden werd besloten om het dreigingsniveau voor terrorisme naar rood te verhogen. Dat is de hoogste alarmfase in Marokko.

Het gevaar komt van leden van de Islamitische Staat Daesh. Zij plannen volgens minister Mohamed Hassad van Binnenlandse Zaken, om terreuraanslagen in Marokko te plegen en zijn des te gevaarlijk omdat ze in conflictgebieden met wapens en bommen hebben leren omgaan.

Volgens officiële cijfers zijn 1122 Marokkanen naar Irak en Syrië vertrokken om voor de Islamitische Staat te vechten. Zeker 200 van hen kwamen bij gevechten om het leven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team