Zoeken

Ontdek de Marokkaanse miljardairs van Forbes

21 november 2014 - 22:28 - Marokko

©

In de nieuwe lijst van Afrikaanse miljardairs die het tijdschrift Forbes deze week publiceerde, staan acht Marokkanen, waaronder Koning Mohammed VI, tweede rijkste man van Marokko.

De acht rijkste Marokkanen zijn:

• Othman Benjelloun: 13e rijkste man in Afrika en rijkste man van Marokko met een fortuin van 2,4 miljard dollar. Othman Benjelloun bezit de groep Finance.com en is aanwezig in verschillende sectoren zoals bankwezen, telecommunicatie en verzekeringen.

• Koning Mohammed VI: 16e rijkste man van Afrika en tweede rijkste man van Marokko. De Koning staat voor het eerst in de lijst van Forbes. Zijn fortuin wordt geschat op 2,1 miljard dollar. Hij bezit 40% van de SNI, een investeringsholding met aandelen in de belangrijkste sectoren van de Marokkaanse economie.

• Aziz Akhannouch: de familie Akhannouch bezet de 20e plaats. Aziz Akhannouch is een succesvolle zakenman en bijna onveranderbare minister van Landbouw. Hij bezit onder meer de tankstations Afriquia. Zijn vrouw, Salwa Idrissi Akhannouch, is eigenares van de Morocco Mall, grootste winkelcentrum in Afrika. Het fortuin van de familie Akhannouch wordt geschat op 1,8 miljard dollar.

• Miloud Chaabi: 21e rijkste man van Afrika met een fortuin van 1,3 miljard dirham. Miloud Chaabi zou volgens hardnekkige geruchten enkele honderden miljoenen dollars hebben verloren sinds het begin van de economische crisis. Hij heeft onder meer aandelen in de horeca, vastgoed- en distributiesector.

• Anas Sefrioui: met een geschatte fortuin van 1,1 miljard dollar is Anas Sefrioui de 25e rijkste man in Afrika. Zijn groep Addoha is de belangrijkste vastgoedontwikkelaar in Marokko.

• Mohamed Bensalah: 33e rijkste man in Afrika met een fortuin geschat op 700 millioen dollar. Mohamed Bensalah is eigenaar van Holmarcom Group, een holding opgericht door zijn overleden vader. Holmarcom, familiebedrijf gerund door Mohamed Bensalah, zijn moeder en drie zussen, heeft onder meer aandelen in de verzekeringen Atlanta, Oulmes en Air Arabia Marokko.

• Moulay Hafid Elalami: deze minister en miljardair is 40e in de lijst van Forbes met een fortuin van 620 miljoen dollar. Hij is eigenaar van de verzekeringsgroep Saham en betrad onlangs de Afrikaanse markt.

• Ali Wakrim: de familie Wakrim bezit Afriquia Gaz en is heel discreet over haar fortuin. Ali Wakrim is 41e in de ranking. Zijn fortuin wordt geschat op 600 miljoen dollar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team