Zoeken

Drie Marokkanen in top-50 Arabische miljardairs

18 januari 2016 - 23:00 - Marokko

©

In de ranking van vijftig rijkste mannen in de Arabische wereld van Arabian Business staan dit jaar drie Marokkaanse miljardairs.

Othman Benjelloun is de eerste Marokkaan in de lijst. De baas van Finance.com en BMCE bank staat op de 35e plaats met een geschatte fortuin van 2 miljard dollar. Forbes schatte vorig jaar zijn fortuin op 2,1 miljard dollar.

Minister Aziz Akhannouch van Landbouw en Visserij volgt op de 47e positie met een fortuin van 1 miljard dollar. Akhannouch is eigenaar van Akwa Holding. Volgens Forbes bezat hij in 2015 een fortuin van 1,4 miljard dollar.

Miloud Chaabi, baas van Ynna Holding, is de derde Marokkaan in de lijst met een geschatte fortuin van 1 miljard dollar. Chaabi is 48e. Volgens de laatste ranglijst van Forbes bezit hij ’slechts’ 800 miljoen dollar.

De Saoedische Prins Al Waleed bin Talal bin Abdulaziz Al Saud voert de ranglijst aan met een fortuin van 25 miljard dollar. De Libanese-Braziliaanse bankier Joseph Safra volgt op de tweede plaats met 12 miljard dollar en de Saoedische familie Olayan sluit de top-3 af met 11 miljard dollar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team