Zoeken

De acht rijkste Marokkanen van Forbes

20 november 2015 - 17:43 - Marokko

©

Zoals elk jaar heer Forbes een ranglijst van de vijftig rijkste mensen in Afrika gepubliceerd. Met een fortuin van 5,7 miljard dollar is Koning Mohammed VI veruit de rijkste man van Marokko. In Afrika heeft de Marokkaanse monarch het vijfde grootste fortuin.

• Het fortuin van Koning Mohammed VI is volgens Forbes in een jaar tijd met 3,6 miljard dollar toegenomen! In de ranglijst voor 2015 wordt zijn fortuin op 5,7 miljard dollar geschat.

• Othmane Benjelloun is dit jaar 12e in Afrika en wint daarmee één plaats. Benjelloun is de tweede rijkste man van Marokko met een fortuin van 2,1 miljard dollar. Dat is 300 miljoen minder dan vorig jaar. Zijn groep, Finance.com, is aanwezig in meerdere belangrijke sectoren zoals banken, telecommunicatie en verzekeringen.

• Minister Aziz Akhannouch van Landbouw is 18e. Samen met zijn vrouw bezitten ze de Morocco Mall, grootste winkelcentrum in Afrika. Hun fortuin wordt geschat op 1,4 miljard dollar, 400 miljoen minder dan in 2014.

• Mohamed Bensalah, 27e rijkste man van Afrika (33e in 2014), bezit een fortuin van 800 miljoen dollar. Hij staat aan het hoofd van de holding Holmarcom die door zijn vader was opgericht. Hij bezit de holding samen met zijn moeder en drie zusters. Zijn fortuin steeg met 100 miljoen dollar in een jaar tijd.

• Miloud Chaabi staat eveneens op de 27e plaats met een fortuin van 800 miljoen dollar. De zakenman zou volgens Forbes sinds vorig jaar 500 miljoen dollar hebben verloren. Hij is de eigenaar van Ynna Holding en is actief in de vastgoed-, distributie- en voedingssector.

• Anas Sefrioui is met een fortuin van 650 miljoen dollar de 33e rijkste man in Afrika. Hij is de eigenaar van vastgoedgigant Addoha en heeft volgens Forbes in een jaar tijd 500 miljoen dollar verloren.

• Moulay Hafid Elalamy is de de tweede rijkste minister van het kabinet Benkirane. Hij is de 34e rijkste man in Afrika met een fortuin van 620 miljoen dollar. Hij is eigenaar van de groep Saham die sinds kort ook de Afrikaanse markt probeert te betreden.

• Ali Wakrim is 42e. De familie Wakrim bezit Afriquia Gaz en is zeer discreet over haar fortuin geschat op 450 miljoen dollar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team