Zoeken

Marokkaanse migranten overleden in Libisch detentiecentrum

23 januari 2022 - 17:00 - Wereld

©

Volgens de NGO Libyan Crimes Watch werden drie Marokkaanse migranten gedood in een detentiecentrum in de regio Almaya ten westen van Tripoli in Libië, dat onder controle staat van de presidentiële raad van het land.

De drie Marokkanen waren respectievelijk 32, 30 en 21 jaar oud. "Een van hen stierf in januari aan verwondingen die het gevolg zijn van foltering, terwijl een ander op 3 december overleed nadat zijn gezondheidstoestand achteruit was gegaan en hij niet de nodige medische hulp had gekregen. Wat de derde betreft, is de datum van zijn dood nog onbekend", aldus de Libische organisatie.

Lees ook: Marokkaan in Libië komt om bij bombardement

De lichamen van de drie migranten werden overgebracht naar het mortuarium van het Algemeen Ziekenhuis van Azzahra. De familie van het slachtoffer van foltering, verklaarde dat er duidelijke sporen van afranselingen en verwondingen te zien waren op de foto’s van zijn stoffelijk overschot die vanuit het mortuarium werden opgestuurd.

Lees ook: Bijna 340 Marokkanen uit Libië gerepatrieerd

De organisatie houdt de Libische regering verantwoordelijk voor deze misdaden en voor andere misbruiken tegen migranten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team