Zoeken

Spanje: politieman redt Marokkaanse kinderen van verdrinking

23 september 2019 - 17:50 - Wereld

©

Een heldendaad! Javier Illera, een Spaanse politieman, heeft op de laatste dag van zijn vakantie zijn leven geriskeerd om twee Marokkaanse kinderen te redden die door het water werden meegesleurd.

Het incident vond plaats op het Las Gaviotas strand in Benalmadena, in de regio van Malaga in het zuiden van Spanje. De agent die op dat moment niet werkte, zag hoe de twee kinderen door het water werden meegetrokken.

Illera aarzelde geen moment en sprong in het water. Hij wist helemaal alleen de twee broertjes uit het water te halen. Dat bericht La Gaceta de Salamanca.

De vader van de kinderen was zijn zonen ook te hulp geschoten. Voor hem liep dat echter fataal af. De man werd door het stroom meegetrokken en verdween in het water.

"Ook al was ik geen politieman, ik zou hetzelfde hebben gedaan omdat ik ervan overtuigd ben dat solidariteit niet verloren mag gaan. Ik hoop dat als een van mijn ouders en ik een vergelijkbare situatie meemaken, iemand ons zou helpen. Als we onze solidariteitsgevoel verliezen, weet ik niet hoe deze samenleving zal eindigen.", aldus de 41-jarige agent uit Salamanca.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team