Zoeken

Drie Marokkaanse vrouwen bij machtigste Arabische vrouwen

27 september 2016 - 15:51 - Gemeenschap

©

Forbes heeft een nieuwe ranglijst uitgebracht van machtigste Arabische vrouwen. Drie Marokkaanse vrouwen staan in de lijst.

Alle drie zijn al jaren bekende politica’s. Twee zijn minister in Frankrijk en de derde is niemand anders dan Khadija Arib, voorzitster van de Tweede kamer in Nederland.

De Frans-Marokkaanse Myriam El Khomri, minister van Werkgelegenheid en Opleiding in Frankrijk, staat op de vierde plaats in de ranking van machtigste Arabische vrouw ter wereld. Ze vocht maandenlang om een nieuwe arbeidswetgeving te laten goedkeuren. De tekst werd intussen gestemd en draagt haar naam.

Op de vijfde plaats volgt Najat Vallaud-Belkacem, een van de meest invloedrijke ministers van de actuele Franse regering, alsook één van de meest geliefde politica’s in Frankrijk.

Khadija Arib is tiende in de ranking. Ze werd begin dit jaar tot voorzitster van de Nederlandse Tweede Kamer verkozen met 83 van 134 stemmen. Haar benoeming viel heel slecht bij PVV-leider Geert Wilders vanwege haar dubbele nationaliteit.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team