Zoeken

Ruim 1200 Marokkanen strijden onder vlag Al Qaeda in Syrië

22 oktober 2013 - 14:59 - Marokko

©

Meer dan 1200 Marokkanen zouden het Vrije Syrische Leger hebben aangesloten volgens Achraf Jouied. De student uit Tetouan vertrok onlangs zelf om samen met de ’militie van Damascus’ tegen het regime van Bashar Al Assad te gaan vechten.

Zijn groep telt een 40-tal Marokkanen. Ook zouden meer dan 500 Marokkanen de beweging ’Sham Al Islam’, geleid door de Marokkaanse Ibrahim Chekroun, hebben aangesloten.

Aan Al Akhbar vertelde Achraf Jouied dat de meerderheid Marokkaanse strijders in Syrië afkomstig zijn uit Tetouan, Mdiq, Fnideq, Salé, Casablanca en Fez. Cellen in Tetouan en Fnideq werven de jonge strijders aan en betalen de reis naar Syrië zegt de 20-jarige Achraf. In Syrië strijden ze volgens hem onder de vlag van Al Qaeda.

Ashraf bevindt zich zelf in een militaire trainingskamp in Syrië, waar hij zich voorbereid om te gaan vechten. Hij verliet Marokko via de luchthaven van Casablanca voor Istanbul in Turkije. Ginder werd hij opgevangen door jihadwervers en naar Syrië gebracht.

Jorge Fernàndez, Spaanse minister van Buitenlandse Zaken, had onlangs ook aangegeven dat Fnideq een uitvalsbasis was voor het werven van jihadstrijders voor Syrië

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team