Zoeken

Marokkaanse instelling boos op Donald Trump

3 oktober 2020 - 14:10 - Marokko

©

Het Marokkaanse Centrum voor Vrede en Recht heeft zijn volledige steun betuigd aan de procureur-generaal van het Internationaal Strafhof, Fatou Bensouda. Ze werd getroffen door economische sancties van de Amerikaanse regering omdat ze de opdracht heeft gegeven tot een onderzoek naar misdaden die zijn begaan in Afghanistan en Palestina.

De voorzitter van het Marokkaanse Centrum deed naar aanleiding daarvan volgende mededeling: "Wij verwerpen resoluut deze absurde en immorele houding ten opzichte van mevrouw de Procureur-Generaal en de verdedigers van het Internationaal Strafhof. Dit gedrag ondermijnt de fysieke integriteit van laatstgenoemde, de diplomatieke gedragsregels, de internationale verdragen, de autoriteit van de instantie en haar autonome rechterlijke macht".

Hicham Cherkaoui riep regeringen en internationale organisaties op om dit besluit onder ogen te zien en een beroep in te dienen bij de Algemene Raad van de Verenigde Naties en de VN Veiligheidsraad.

De Amerikaanse president Donald Trump verklaart eigenlijk een oorlog aan het Internationaal Strafhof, door deze zware straffen op te leggen aan zijn Procureur-Generaal, die een fervent tegenstander is van de conservatieve partij. Minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo, heeft niet lang gewacht met de bekendmaking van de bevriezing van alle activa van Fatou Bensouda in de Verenigde Staten en haar uitsluiting van het Amerikaanse banksysteem.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team