Zoeken

Premier Marokko verzekert dat Joe Biden de Sahara-erkenning niet terug zal draaien

31 december 2020 - 12:00 - Marokko

©

Marokkaanse premier Saâdeddine El Othmani heeft eerder deze week tijdens een zitting van het parlement gezegd dat het uitgesloten is dat de regering-Biden vraagtekens zal zetten bij Donald Trump’s erkenning van de soevereiniteit van Marokko over de Sahara.

Tijdens de maandelijkse vergadering die gewijd was aan algemene beleidskwesties, ging El Othmani ook in op de Sahara-erkenning. "Dit is een ongekende diplomatieke prestatie die door ons land is bereikt en die de sporen van de vijanden van onze territoriale integriteit heeft doen vervagen", zei de premier. Ook benoemde hij het belang van het feit dat het besluit van Trump ook is opgenomen in het officiële Amerikaanse standpunt in de Verenigde Naties.

Volgens El Othmani heeft de erkenning een goedbetaalde lobby ertoe bewogen om de Biden-regering ervan te overtuigen om het besluit van Trump terug te draaien. Ook zouden deze tegenstanders van Marokko de erkenning neer willen zetten als een "louter symbolische verklaring".

Als toonbeeld van de Amerikaanse daadkracht om een echte invulling aan de erkenning te geven, noemt El Othmani de geplande opening van een Amerikaans consulaat in Dakhla. Desinformatiecampagnes zullen volgens de premier geen effect hebben op de validiteit van het Amerikaanse besluit.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team