Zoeken

Ongemak over onderscheiding voor Koning Mohammed VI

23 oktober 2020 - 09:00 - Marokko

©

Het Friends of Sion Heritage Centre heeft zojuist de lijst gepubliceerd met 11 persoonlijkheden die dit jaar een onderscheiding krijgen. Er staan 5 Arabische leiders op de lijst, onder wie Koning Mohammed VI van Marokko. Het is niet duidelijk of de Arabische winnaars van tevoren op de hoogte zijn gebracht en of ze de onderscheiding hebben geaccepteerd.

De Arabische leiders op de lijst zijn de Koning van Marokko, Mohammed VI, de koning van Bahrein, Hamed ben Issa Al Khalifa, de premier van de Verenigde Arabische Emiraten, Mohammed ben Rachid Al Maktoum, de kroonprins van Saoedi-Arabië, Mohammed ben Salman ben Abdelaziz Al Saoud en de sultan van Oman, Haytham Ben Tarik.

Het centrum, waarvan de bestuursraad bestaat uit veel voormalige leiders van de Israëlische veiligheids- en inlichtingendiensten, zegt op haar website dat het "een non-profitorganisatie is die in Jeruzalem actief is en wordt ondersteund door vrienden in het hele land en de rest van de wereld. Het platform zegt te strijden tegen de boycot van Israël en antisemitisme op internationale schaal", meldt AA.

Volgens het "Christian Broadcasting Network", of CBN (Amerikaans christelijk televisiekanaal), zijn de winnaars gekozen door Dr. Mike Evans, oprichter van het Friends of Sion Heritage Centre, als eerbetoon aan hun steun voor de Joodse natie.

Afgezien van de verbazing over het onderscheiden van de Arabische leiders, is het nog maar de vraag of zij ook daadwerkelijk de prijs accepteren en hem in ontvangst zullen nemen

De presidenten Alexander Vucic (Servië), Klaus Iohannis (Roemenië), Mario Abdo Benitez (Paraguay), Milos Zeman (Tsjechië), Yoweri Museveni (Oeganda) en Lazarus Chakwera (Malawi) zullen ook de onderscheiding in ontvangst nemen, zegt Dr. Mike Evans.

Deze staatshoofden werden in deze onderscheiding voorafgegaan door de Amerikaanse president Donald Trump, de voormalige Amerikaanse president George W. Bush, prins Albert II van Monaco, de Georgische president Salomé Zurabichvili en de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team