Zoeken

Goed nieuws voor Marokkaanse huishoudens

10 augustus 2022 - 20:20 - Marokko

©

De Marokkaanse regering is van plan rechtstreekse steun te verlenen aan behoeftige huishoudens. Men wil de kinderbijslag in Marokko tegen 2023 veralgemenen. Verwacht wordt dat dit gevolgen zal hebben voor in totaal 7 miljoen kinderen uit gezinnen met een laag inkomen en 3 miljoen andere behoeftige gezinnen.

In een circulaire aan de ministers over de ontwerp-begrotingswet 2023 heeft de regeringsleider uitgelegd dat het project zal worden uitgevoerd met een op rechtstreekse bijstand gebaseerde aanpak. Deze steun zal worden verleend via uitkeringen aan gezinnen. Hulpbehoevende huishoudens zullen niet langer een beroep hoeven te doen op sociale regelingen die ondoeltreffend zijn gebleken.

Lees ook: Marokko bespreekt financiële steun voor aankoop vastgoed

"In uitvoering van de richtlijnen van Koning Mohammed VI, zal de regering de publicatie versnellen van het sociaal register als basismechanisme voor het verlenen van bijstand en het waarborgen van de doeltreffendheid daarvan," staat in de circulaire. Om rechtstreekse steun te ontvangen, moeten gezinnen zich inschrijven en worden zij ingedeeld volgens hun armoedeniveau, behoeften en mogelijkheden.

Lees ook: Ministerie ontkent directe steun aan armen in Marokko

Het project treft een deel van de gezinnen die zijn ingeschreven bij het Nationaal Fonds voor Sociale Bijstand. Als zij zich bij het fonds inschrijven, hebben zij recht op een kinderbijslag van ongeveer 300 dirham voor elk van hun eerste drie kinderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team