Zoeken

Tetouan: 80.000 kinderen krijgen boekentas dankzij koninklijk initiatief

24 september 2022 - 18:00 - Marokko

©

Ruim 80.000 schoolgaande kinderen in de provincie Tetouan hebben via het koninklijk initiatief "1 miljoen boekentassen", een volledige boekentas ontvangen voor het schooljaar 2022-2023.

Voor het initiatief werd een bedrag van 6,2 miljoen dirham vrijgemaakt via het Nationaal Initiatief voor Menselijke Ontwikkeling (INDH), meldt Younes Yeflah Amrani, belast met het programma ’Impuls van Menselijk Kapitaal van Opkomende Generaties’ van de Afdeling Sociale Actie (DAS) in de provincie Tetouan.

Lees ook: Start schooljaar weegt zwaar op Marokkaanse gezinnen

In een verklaring aan persagentschap MAP gaf de verantwoordelijke aan dat het aantal begunstigden van dit initiatief in de provincie Tetouan meer dan 80.500 leerlingen bedraagt, waaronder 42.700 basisschoolleerlingen in stedelijke gebieden, 26.700 basisschoolleerlingen op het platteland en 11.100 leerlingen van het voortgezet onderwijs in landelijke gebieden.

Lees ook: Koning Mohammed VI deelt boekentassen uit in Tetouan

Via het initiatief kregen de leerlingen schooltassen gevuld met schoolbenodigdheden en schoolboeken. Het heeft tot doel leerlingen sociale steun te bieden om scholing te bevorderen, schooluitval te bestrijden, gelijke kansen te garanderen en steun te verlenen aan de armste gezinnen.

Bladna.nl