Zoeken

Marokkaanse graanschuren, ’s werelds eerste banken? (video)

30 juni 2021 - 15:40 - Marokko

©

Volgens Marokkaanse onderzoekers beschikte Marokko als een van de eerste landen ter wereld over een bankensysteem. Het gaat om de graanschuren in de regio Souss-Massa, die in een ver verleden zijn gebouwd door de Imazighen.

In een video van persbureau Reuters is te zien dat er naast graan ook waardevolle documenten, oliën en juwelen werden bewaard in de graanschuren en dat de bouwwerken dus dienst deden als een soort bank.

"Deze collectieve graanschuren zijn misschien wel het eerste teken van de opkomst van banken. Uiteindelijk is een bank simpelweg een veilige plek om eigendommen te beschermen. Deze zijn zo oud als deze bergen, het is zelfs moeilijk om de datum van hun oprichting te bepalen. Wat we weten is dat er voor deze graanschuren stenen tabletten zijn ontwikkeld", vertelt een Marokkaanse onderzoeker aan het Britse persbureau.

Er wordt vermoed dat de stenen tabletten en de graanschuren zijn vervaardigd door de allereerste mensen die zich succesvol in de regio Souss-Massa wisten te vestigen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team