Zoeken

Marokkaanse globetrotter Mohamed Laala fietst door Afrika

14 december 2013 - 22:53 - Sport

©

Mohamed Laala, fietser en globetrotter, heeft een rondreis in Afrika met de fiets ondernomen. Eerder deze week kwam hij in de Mauritaanse hoofdstad Nouakchott.

De 55-jarige Marokkaan begon zijn trip in maart dit jaar vanuit Khouribga. Hij bezocht het hele land en legde 7000 kilometers af, alvorens naar het buitenland te vertrekken.

Tijdens zijn rondreis wil hij nog Mali, Niger, Tsjaad en Soedan bezoeken. Daarna zal hij doorfietsen naar Mekka om er de bedevaart te verrichten.

In 2010 had Mohamed Laala samen met twee Japanners, die op wereldreis met de fiets waren, ook al een groot deel van Marokko met de fiets bezocht.

Een andere Marokkaan, Omar Faris, 33, heeft eerder dit jaar een gelijkaardige trip ondernomen. Eind november bevond hij zich in Nouakchott. Op zijn agenda staan nog bezoeken gepland aan Senegal, Gambia, Guinee, Guinee-Bissau, Sierra Leone, Burkina Faso, Togo, Benin, de Ivoorkust, Liberia, de Democratische Republiek Congo, Niger, Nigeria, Ghana, Zuid-Somalië, Ethiopië, Rwanda en Tanzania.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team