Zoeken

Marokkaanse geode cracker hit op TikTok

8 augustus 2022 - 19:00 - Cultuur

©

Een Australische TikToker brengt geodes van Marokko dichter bij de internetgebruikers. Een van zijn video’s is een hit op het sociale netwerk.

Een geode is een meestal bolvormige steen en heeft binnenin kristallen die zeer waardevol zijn. Op Tiktok deelt Michael Boon, een Australiër die in de staat Queensland woont, zijn passie voor mineralen, edelstenen en kristallen. Hij splijt Marokkaanse geodes om te zien welke wonderen erin verborgen zitten. De Australiër breekt de stenen open om de innerlijke kristalformaties te ontsluieren. Hij onthult de inwendige structuur van gesteenten en mineralen die honderden miljoenen jaren geleden werden gevormd, meldt ABC Wide Bay.

Lees ook: Marokkaanse medewerkers van TikTok zijn boos

Van buiten zien geodes eruit als gewone stenen, maar ze zijn hol en van binnen bekleed met kristallen of andere stoffen. De favoriete geode van de Australiër is de Marokkaanse geode. Het is afkomstig uit het gebied van Sidi Rahal, waar het zich in kalksteen heeft gevormd. Voor hem is de ouderdom en de wetenschap achter de transformatie van de vulkanische gasbellen in de kristallen een deel van de aantrekkingskracht van geodes.

Lees ook: TikTok dol op Nederlandse les van Brusselse Najib alias MrNash

Veel internetgebruikers zijn geïnteresseerd in het spannende werk van Michael Boon. Dat blijkt uit het aantal views van zijn populairste video - zeven miljoen - en uit de omzet van zijn bedrijf. "Tiktok is een goede manier om mijn bedrijf te laten groeien en het aan een veel groter publiek voor te stellen dan Bundy," vertelde hij aan Queensland Press. "Ik maakte 400 verkopen in veertien dagen met een video als deze," onthulde hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team