Zoeken

Marokkaanse FBI: 692 arrestaties sinds oprichting

6 september 2017 - 16:40 - Marokko

©

Abdelhak Khiame, baas van de Marokkaanse veiligheidsdienst BCIJ, sprak maandag in een interview mat Radio 2M over de aanslagen in Barcelona en het werk van zijn afdeling.

Volgens Khiame radicaliseerden de aanslagplegers van Barcelona en Cambrils, allemaal jongeren met Marokkaanse roots, in slechts één jaar tijd. « De imam maakte gebruik van de afwezigheid van controles door de Staat om hen te indoctrineren ».

Over de arrestaties in Marokko in verband met de aanslagen stelt de veiligheidsverantwoordelijke dat « het normaal is dat de Marokkaanse veiligheidsdiensten onderzoek doen naar de daders en hun omgeving ».

De baas van de BCIJ oordeelt tevens dat « men moskeeën kan controleren in tegenstelling tot het virtueel ». Het verrast hem zelfs dat de aanslagplegers niet via internet maar via een imam radicaliseerden. De samenwerking tussen Marokko en Spanje zal volgens Khiame nog worden versterkt.

Khiame sprak ook over het werk van zijn afdeling en stelt dat sinds de oprichting ervan ruim twee jaar geleden 692 verdachten werden gearresteerd en 46 cellen opgerold.

Bladna.nl