Zoeken

Marokkaanse Nederlanders leidden in Marokko opgerold cocaïnenetwerk

5 oktober 2017 - 16:30 - Marokko

©

De baas van het Centraal Bureau voor Justitiële Onderzoeken (BCIJ) heeft woensdag tijdens een perspunt meer informatie vrijgegeven over het drugsnetwerk dat eerder deze week in Marokko werd opgerold. Twee Marokkaanse Nederlanders stonden aan het hoofd van de criminele organisatie.

In totaal werd 2,5 ton pure cocaïne door zijn dienst in beslag genomen. De waarde van de drug wordt geschat op 2,75 miljard dollar! De drugsvangst is volgens Abdelhak Khiame een absoluut record voor Marokko.

De cocaïne is 2,75 miljard dollar waard

Het onderzoek naar het netwerk was al drie jaar en half aan de gang en was begonnen na de inbeslagneming van 226 kilo cocaïne in Marrakech.

Volgens BCIJ-baas Abdelhak Khiame is het de grootste cocaïnevangst ooit in het land

De drug werd in een boerderij in Oued Cherrat en in Nador in beslag genomen. Khiame stelt dat het om 93 procent pure cocaïne gaat dat nog vijf of zes keer moest worden versneden alvorens te worden verkocht.

Een van de in beslag genomen auto’s van het drugsnetwerk

De cocaïne is afkomstig uit Zuid-Amerika, waarschijnlijk uit Venezuela, aldus de baas van de BCIJ. De drug werd via zee vervoerd en vervolgens in “kleine” hoeveelheden van 100 kilo met bootjes door het lokaal netwerk naar Marokko gesmokkeld.

Tot nu toe werden dertien mensen gearresteerd, waaronder de leiders van het netwerk, twee Marokkaanse Nederlanders. Khiame wil een beroep doen op Interpol om onderzoek te doen naar het netwerk in Spanje, Duitsland en Nederland.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team